Омелян пояснив, чому необхідно скасувати поїзди до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Омелян пояснив, чому необхідно скасувати поїзди до РФ

Омелян пояснив, чому необхідно скасувати поїзди до РФ
Джерело:  online.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що скасування залізничного сполучення між Україною та Росією покращить ситуацію з внутрішніми перевезеннями. Він додав, що поки одностайної підтримки даної ініціативи в уряді немає, передає ONLINE.UA.

"Ми виходимо з цієї позиції, що таке сполучення повинно бути зупинене. Навіть не виходячи з тієї ситуації, що війна; що морально-етично їздити до країни-агресора, яка вбиває твоїх співвітчизників – це, мабуть, недобре, м'яко кажучи", – сказав міністр.

 Омелян вкотре зазначив, що внутрішні перевезення отримають від цього значну перевагу.

"Ми виходимо з того, що в нас є величезний незадоволений внутрішній попит на залізничні перевезення. Потягів та вагонів хронічно не вистачає. Люди весь час скаржаться, що купити квитки неможливо... Для нас логічно тоді 80 поїздів, що їздять у російському напрямку, переорієнтувати на внутрішній ринок чи в західному напрямку. А це понад 200 вагонів щодобово. Я вважаю, що вони істотно вплинуть на картинку перевезень в Україні", – заявив міністр.

Омелян додав, що хотів би, щоб це рішення було прийняте на рівні уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  заступник представника українського президента в Криму виступив за те,  щоб Україна припинила не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?