ООН б'є на сполох через нову загрозу, перед якою стоїть людство
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН б'є на сполох через нову загрозу, перед якою стоїть людство

ООН б'є на сполох через нову загрозу, перед якою стоїть людство
Джерело:  online.ua

Експерти Організації Об'єднаних Націй б'ють на сполох через загрозу катастрофічного голоду, з яким людство зіткнеться на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Продовольчий та сільськогосподарський підрозділ ООН прогнозує збільшення кількості тих, хто страждає від голоду, до 130 мільйонів осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на попередні висновки структури.

За оприлюдненими даними, здебільшого, у контексті голосу, нова криза вдарила по населенню проблемних регіонів чи жителів "гарячих точок".

"Голод розподілений по світу нерівномірно, ФАО веде перелік країн з гострою продовольчою ситуацією. У нинішньому році в ньому було 53 країни, в 32 з них положення оцінювалося як кризовий. В основному це країни Південної Азії, Африки та Латинської Америки", - зауважили в ООН.

Водночас у щорічній доповіді продовольчого підрозділу організації говориться про наявність 690 мільйонів людей на планеті, які мають проблему з доступом до їжі. Також цифра доповнюється ще близько 1,3 мільярда осіб, які страждають від різних захворювань, що стали наслідок неповноцінного харчування.

Експерти ООН виявили тенденцію з поширення голоду упродовж останнього року. Також загальні статистичні показники приблизно кожні 5 років демонструють підвищення на 10 мільйонів кількості тих, хто голодує.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш терміново звернувся до міжнародної спільноти з важливим попередженням — він звернув увагу влади усіх країн на те, що людство на Землі може не дожити до наступного століття, якщо вже зараз не розпочати боротьбу з глобальним потеплінням. Окрім того, Гутерріш нагадав, що, за даними вчених, дуже важливо утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 °C.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?