ООН готує потужний пакет допомоги Україні - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН готує потужний пакет допомоги Україні - перші подробиці

ООН готує потужний пакет допомоги Україні - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Представники організації Об'єднаних Націй розробили план щодо допомоги для України на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво організації у Києві.

Проєкт отримав назву "План гуманітарного реагування щодо подолання пандемії коронавирусной інфекції COVID-19 в Україні". Для його виконання необхідні 165 мільйонів доларів США. Їх залучать у наступні 9 місяців.

"Ми уважно стежимо за заходами подолання пандемії коронавирусной інфекції COVID-19 і готові надати підтримку уряду України для реагування в ситуації, яка постійно змінюється. Зараз нашим першочерговим завданням є швидко надати допомогу тим, кому вона найбільше потрібна, одночасно вживаючи заходів обережності, щоб убезпечити співробітників і людей, для яких ми працюємо", - цитує пресслужба ООН координаторку з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

Нагадаємо, на території усієї країни з 25 березня ввели надзвичайну ситуацію. Вона буде чинною до 24 квітня. У великих містах зупинили рух метро, а в окремих - навіть весь пасажирський транспорт.

Як повідомляв ONLINE.UA, Центр громадського здоров’я МОЗ інформує, що коронавірусна інфекція  здатна виживати на різних поверхнях до 5 днів. Відомство підготувало рекомендації щодо приборкання потенційної загрози вдома.

Зазначається, що точні терміни виживання вірусу залежать від типу поверхні, а також умов — температури, вологості середовища. Дуже важливо протирати найбільш "популярні" для дотиків поверхні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?