Поради від МОЗ: як позбавитися коронавірусу на одязі та вдома
Категорія
Україна
Дата публікації

Поради від МОЗ: як позбавитися коронавірусу на одязі та вдома

Поради від МОЗ: як позбавитися коронавірусу на одязі та вдома
Джерело:  online.ua

Центр громадського здоров'я МОЗ інформує, що коронавірусна інфекція здатна виживати на різних поверхнях до 5 днів. Як повідомляє ONLINE.UA, відомство підготувало рекомендації щодо приборкання потенційної загрози вдома.

Зазначається, що точні терміни виживання вірусу залежать від типу поверхні, а також умов — температури, вологості середовища. Дуже важливо протирати найбільш "популярні" для дотиків поверхні.

"Щодня очищайте і дезінфікуйте поверхні, яких часто торкаються: дверні ручки, приліжкові тумбочки, каркаси ліжка та інші меблі для спальні. Використовуйте для цього звичайні побутові дезінфекційні засоби із 1% хлору. Принаймні один раз на день дезінфікуйте 1%-м розчином хлору ванну і унітаз", - пояснив ЦГЗ.

Окрім того, фахівці рекомендують прати речі з порошком у машинці з температурою 90 градусів Цельсія. Їх необхідно ретельно висушувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві оборони заявили, що жоден військовослужбовець ЗСУ не захворів на коронавірус COVID-19. За словами головного санітарного лікаря Міноборони Сергія Моргуна, ізолювалися через підозру 145 військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?