ООН обіцяє нові санкції проти КНДР у відповідь на запуск ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН обіцяє нові санкції проти КНДР у відповідь на запуск ракети

ООН обіцяє нові санкції проти КНДР у відповідь на запуск ракети
Джерело:  BBC

Рада Безпеки ООН рішуче засудила запуск північнокорейської ракети дальньої дії і, після термінової зустрічі в Нью-Йорку, повідомила, що незабаром ухвалить нову резолюцію про санкції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Пхеньян заявив, що провів запуск ракети для розміщення супутника на орбіті, але критики вважають, що реальною метою була перевірка технології балістичних ракет. Запуск пройшов в неділю, через всього тиждень після четвертого ядерного випробування, проведеного Північною Кореєю. Обидва акти порушують існуючі санкції.
На тлі цього рано вранці в понеділок, 8 лютого, північнокорейський патрульний катер був зафіксований в водах південнокорейської території біля острова Socheong, за даними Міністерства оборони Південної Кореї.
Після переговорів за закритими дверима в Раді Безпеки заявили, що запуск був "серйозним порушенням" резолюцій ООН. Посол Японії в ООН Мотохіде Єшікава сказав, що існуючі санкції "не втримали Північну Корею від створення ядерної зброї" і повинні бути посилені. За словами посла США Саманти Пауер, ООН сподівається, що союзник Північної Кореї Китай "побачить серйозну загрозу для регіонального та міжнародного миру і безпеки, побачить важливість застосування жорстких, безпрецедентних заходів, роблячи нові кроки, які перевищують очікування Кім Чен Ина".
Але китайський посол Лю Цзеі заявив, що будь-який дозвіл має "працювати на зниження напруженості, в напрямку денуклеаризації, підтримання миру і стабільності і заохочення узгоджених рішень".
Інший основний союзник Північної Кореї, Російська Федерація, також закликала до "розумної резолюції", яка не призведе до економічного колапсу в КНДР або зростання напруженості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?