ООН попередила про ще одну загрозу для людства через пандемію
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН попередила про ще одну загрозу для людства через пандемію

ООН попередила про ще одну загрозу для людства через пандемію
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних націй звертає увагу міжнародної спільноти на те, що пандемія коронавірусу спровокувала стрімке зростання кількості людей, які страждають від голоду. Згідно з останніми даними, понад 34 мільйони осіб у світі перебувають на межі гострого браку їжі. Окрім того, наголошується, що з катастрофічним рівнем голоду вже зіткнулися 20 країн. Про це йдеться у спільній доповіді продовольчої та сільськогосподарської організації ООН і Всесвітньої продовольчої програми, інформує ONLINE.UA з посиланням на  UN News.

За словами експертів, найбільше від браку їжі страждають Ємен, Південний Судан і Північна Нігерія. Представники ООН наголошують, що деякі родини в цих країніх вже відчувають голод або перебувають під загрозою голодної смерті. Що важливо розуміти, у списку Організації найбільше африканських держав, однак експерти попереджають, що проблема голоду буде різко збільшуватися у більшості регіонів світу.

Як стверджує виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі, наразі "на наших очах розгортається катастрофа".

"Голод, викликаний конфліктом і підживлений кліматичними потрясіннями та пандемією COVID-19, стукає у двері мільйонів сімей", – заявив він

За словами експерта, для ефективної боротьби з голодом потрібно терміново збільшити постачання гуманітарної допомоги, надати регіонам посухостійкі насіння, відновити водозабірні споруди та впровадити схему оплати праці готівкою.

"Через коронавіруса багато людей, буквально стоять на порозі голодної смерті, їх кількість зросла до 270 млн. Судячи з того, що ми бачимо зараз, 2021 рік буквально катастрофічним", — заявив нещодавно Бізлі.

Він звернув увагу на те, що подібної кризи не було за всі 75 років існування ООН. Представник ООН також додав, що протягом останніх 4 років через збройні конфлікти у світі кількість голодуючих зросла з 80 млн до 135 млн осіб, але пандемія менш ніж за рік подвоїла це число.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава МОЗ Максим Степанов попередив про дуже важкий період через загострення пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?