ООН попередила про загрозу страшного голоду в Африці
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН попередила про загрозу страшного голоду в Африці

ООН попередила про загрозу страшного голоду в Африці

Найближчим часом жителям ряду африканських країн, таких як Джібуті, Сомалі і Нігерія, Судану та Уганди, а також Ємену, загрожує масова загибель від голоду.

Про це заявили в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.

"Важка ситуація з продовольством стала наслідком засухи і збройних конфліктів в регіоні. Становище ускладнюється масовими переміщеннями населення і браком коштів на фінансування гуманітарних операцій, які здійснюються під егідою ООН", - йдеться у повідомленні.

За даними ООН, число переміщених осіб в країнах Африканського Рогу - Сомалі, Еритреї та Джібуті - перевершило навіть найгірші прогнози на 2017 рік. Передбачалося, що в Судан з Південного Судану прибудуть близько 60 тисяч чоловік, при цьому Зараз мова йде вже про 180 тисяч осіб.

Читайте також: Ще один "сирійський сценарій": The Guardian дізналася, навіщо Путін шле військових в Африку

Та ж картина спостерігається і в Уганді, куди, за даними ООН, могли прибути 300 тисяч чоловік, а згідно з новою оцінкою, їх буде 400 тисяч.

Конфлікт у Південному Судані, разом з посухою, привели до голоду і масового виходу біженців з країни. Відсутність безпеки у Сомалі обернулася зростанням числа внутрішньо переміщених осіб. У цій країні усе більше людей недоїдають, особливо діти і матері-годувальниці.

У південно-східному ефіопського районі Долло Адо від недоїдання страждають 50-79% дітей з числа сомалійських біженців.

"Діти складають більшість біженців. Наприклад, 62% біженців з Південного Судану - діти. І, також як і інші біженці, майже всі вони потребують продовольчої допомоги", - повідомили в ООН.

При цьому в Організації нагадали міжнародному співтовариству, що через гуманітарної кризи в 2011 році в країнах Африканського Рогу від голоду померло понад 260 тисяч чоловік. Більше половини - діти у віці до п'яти років.

Співробітники ООН побоюються, що нинішня криза може бути ще більш важкою і закликають надати необхідні кошти для запобігання небезпечному сценарію.

Раніше повідомлялося, що для порятунку жителів Південного Судану від голоду потрібно 1,6 млрд доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в Африці бойовиками були обезголовлені близько 40 поліцейських, захоплених ними у полон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?