ООН скоротила список найбільш небезпечних наркотиків
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН скоротила список найбільш небезпечних наркотиків

ООН скоротила список найбільш небезпечних наркотиків
Джерело:  online.ua

ООН скоротила список найбільш небезпечних наркотиків. Комісія організації з питань наркотиків проголосувала за виключення з нього медичного канабісу. Однак марихуану залишили в Списку I Єдиної конвенції про наркотичні засоби, а значить канабіс підлягає всім заходам контролю, що застосовуються до наркотиків. Відзначається, що виключення канабісу зі списку особливо небезпечних наркотиків підтримали 27 з 53 країн. Зокрема, це рішення підтримали США і країни ЄС. Україна утрималася від голосування, Росія виступила проти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Експерти вже прокоментували рішення комісії ООН. Вони відзначили, що результати голосування негайно не вплинуть на послаблення міжнародного контролю за канабісом, оскільки уряди країн і надалі самостійно визначатимуть, як його класифікувати. В основному, вони вважають, що зміни в більшій мірі спрямовані на розширення медичних досліджень і легалізації канабісу в усьому світі в медичних цілях.

Нагадаємо, легалізація медичного канабісу в Україні була одним з питань в опитуванні Зеленського під час місцевих виборів, які пройшли 25 жовтня. За результатами опитування, більше 64% українців підтримали легалізацію канабіса в медичних цілях, 29% українців виступили проти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий законопроект про легалізацію медичного канабісу в Україні вже знаходиться в розробці. В першу чергу він передбачає дозвіл імпорту вже готових препаратів, які використовуються в медичній сфері для лікування онкохворих та людей з хворобою Альцгеймера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?