ООН та голова Євроради відреагували на відео зі стратою українського бійця
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН та голова Євроради відреагували на відео зі стратою українського бійця

ООН та голова Євроради відреагували на відео зі стратою українського бійця
Джерело:  online.ua

Весь світ шокував черговий звірський злочин росіян. ООН та голова Євроради не залишились осторонь цих жахливих подій і відреагували на відео зі стратою українського бійця.

Джерело: моніторингова місія ООН, голова Європейської ради Шарль Мішель

Реакція ООН на страту українського бійця

У заяві моніторингової місії ООН з прав людини в Україні сказано, що очевидні страти "не є поодинокими випадками".

Ми приголомшені. На одному з відео показана жорстока страта чоловіка, імовірно українського військовополоненого, а на іншому – понівечені тіла вірогідно українських військовослужбовців. На жаль, це не поодинокий випадок, — зазначили в ООН.

Там додали, що в останніх доповідях ООН задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі скоєних проти військовополонених.

Останні інциденти також потрібно належним чином розслідувати, а винних — притягнути до відповідальності — йдеться в заяві.

Голова Євроради зізнався, що побачені кадри його приголомшили

Коментуючи пост президента України Володимира Зеленського, голова Європейської ради Шарль Мішель наголосив, що побачені кадри його шокували.

Приголомшений жорстоким відео вбивства російським солдатом українського військовополоненого. Підзвітність і справедливість мають переважати терор і безкарність. ЄС зробить усе можливе для цього. ЄС продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, — наголосив Мішель.

Він зазначив, що Європейський Союз докладе всіх зусиль для того, щоб покарати винних у жорстокому вбивстві українського військовополоненого.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?