ООН визнала коронакризу найгіршим економічним ударом за 100 років
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН визнала коронакризу найгіршим економічним ударом за 100 років

ООН визнала коронакризу найгіршим економічним ударом за 100 років
Джерело:  online.ua

Економічна криза світового масштабу, спровокована коронавірусом COVID-19, стала найпотужнішим ударом за останнє сторіччя, вважають на рівні Організації Об’єднаних Націй. Генеральний секретар структури Антоніу Гутерріш згадав про загибель понад 2 мільйонів осіб від інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ООН.

Гутерріш напередодні виступив на “Давоському порядку денному”, який пройшов у форматі онлайн.

“Якщо характеризувати те, що відбувається у світі одним словом, то це "крихкість"... померли 2 млн людей, і ми знаходимося в гіршій економічній кризі приблизно за 100 років. Ми бачимо це в нерівності між людьми та країнами”, - наголосив він.

Нещодавно експерти ООН представили звіт про наслідки пандемії для економіки. У документах говориться про скорочення її на 4,3% за підсумками 2020 року. Кризу названо найпотужнішою від часів так званої Великої депресії.

“Інклюзивне та тривале відновлення по всій планеті залежить доступності та ефективності вакцини, миттєвої фіскальної та монетарної підтримки — у розвинених країнах і тих, які розвиваються. Наше завдання зараз — почати найбільше та найоперативніше поширення вакцин, яке тільки може бути у світі, коли препарат потрапить до кожного… Це найскоріший шлях до відкриття глобальної економіки”, - наголосив Гутерріш.

Водночас він звернув увагу на погано налагоджені шляхи постачання вакцини за межами розвинених країн. Препарат дуже скоро потрапляє до заможних держав, однак багато інших взагалі не отримали жодної партії.

“Виготовлення вакцин по всьому світу необхідно підіймати, необхідно зробити доступними ліцензії… Вакцини мають стати глобальним ресурсом охорони здоров’я — препаратом для людей”, - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я констатують неможливість знищити коронавірус COVID-19 та його штами у 2021 році. Директор програми з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я Майкл Раян наголосив, інфекція поширюватиметься навіть після вакцинацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?