ООН закликає світових лідерів ухвалити радикальне рішення через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН закликає світових лідерів ухвалити радикальне рішення через коронавірус

ООН закликає світових лідерів ухвалити радикальне рішення через коронавірус
Джерело:  Голос Америки

Генсек ООН Антоніу Гутерріш невідкладно звернувся до лідерів країн "Великої двадцятки" на тлі глобального поширення пандемії коронавірусу. Впливовий політик неочікувано для міжнародної спільноти заявив, що необхідно терміново скасувати мита та санкції, які раніше ввели проти низки країн, що розвиваються. На думку Гуттеріша, дане рішення може допомогти їм впоратися з пандемією. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

Окрім того, генсек ООН похвалив рішення "Великої двадцятки" зібрати екстрений віртуальний саміт, аби знайти вихід з небезпечної ситуації, яка була спровокована пандемією.

"Це, перш за все, людська криза з багатогранними погрозами. Навіть у найбагатших країнах ми бачимо тиск, який відчувають системи охорони здоров'я, соціально-економічні наслідки пандемії вже відчутно – школи закриваються, нерівність поглиблюється, багато країн – не в змозі задовольнити... потреби літніх людей ... У перспективі – рецесія. Питання: як довго це триватиме і яких збитків це завдасть продуктивному потенціалу наших економік і засобів до існування наших громадян", - зазначив глава ООН.

Окрім того, політик назвав декілька найбільш проблемних сфер і попросив лідерів "Великої двадцятки" зосередитися на кількох найважливіших питаннях. Також Гуттеріш озвучив пропозицію сформувати скоординований підхід до зниження загрози зараження та виділити трильйонні пакети допомоги для міжнародної економіки.

Генсек ООН вкотре наголосив на необхідністі допомогти тим країнам, що розвиваються та які можуть найбільше постраждати від COVID-19. Гутерріш просить міжнародну спільноту скасувати різні тарифи і мита, а також санкції, які раніше ввели проти деяких держав. Він звернув увагу на те, що таке скасування санкцій дозволить забезпечити доступ простих людей до продуктів харчування, медикаментів та медичної допомоги, яка конче необхідна для боротьби з пандемією.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно офіційна Москва попросила світових лідерів скасувати санкції проти неї через пандемію нового коронавірусу та економічну кризу, що вже наближається.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба подзвонив очільнику МЗС Данії Йеппу Кофоду та попередив свого колегу про маніпуляцію РФ пандемією коронавірусу заради зняття санкцій. Він закликав владу ЄС не скасовувати санкції проти Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?