ООН звернулася до окупантів Донбасу з невідкладними вимогами
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН звернулася до окупантів Донбасу з невідкладними вимогами

ООН звернулася до окупантів Донбасу з невідкладними вимогами
Джерело:  online.ua

До російського агресора звернулися на міжнародному рівні через загрозу для гуманітарної ситуації на Донбасі. Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй вимагає забезпечити в’їзд та виїзд людей з окупованих районів Донеччини та Луганщини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання Радбезу у четвер, 11 лютого, в режимі онлайн.

За словами заступниці генсекретаря з політичних питань і питань миробудівництва Розмарі ДіКарло, блокада на лінії розмежування має бути знята для вільного пересування мешканців країни.

“Ми закликаємо всіх, хто має вплив, допомогти зняти обмеження на свободу пересування через лінію дотику і забезпечити роботу достатньої кількості КПВВ", - заявила ДіКарло.

Вона звернула увагу на спроби 120 партнерів надати допомогу для 1,9 мільйона громадян України, що потребують її відповідно гуманітарному плану реагування ООН.

Нагадаємо, наразі українські контрольні пункти в’їзду та виїзду працюють відповідно до зимового графіка роботи. Вони здатні здійснювати пропуск пасажирів в обох напрямках — з та в ОРДЛО. Проблема в тому, що окупаційний режим де-факто блокує перетин зі свого боку.

Відповідно, люди не можуть дістатися українського кордону через обмеження окупантів, а також не можуть в’їхати на неконтрольовану територію після перетину КПВВ. Така ситуація триває майже весь 2020 рік і не завершується вже станом на середину лютого 2021-го.

Водночас окупаційний режим майже не робить перешкод для людей, які перетинають неконтрольовану ділянку українського кордону з Росією на Донеччині та Луганщині.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона на переговорах в Тристоронній контактній групі блокує просування кількох важливих питань. Зокрема, Москва не відповідає на пропозиції відкрити рух через лінію зіткнення, що дозволило б кільком сотням тисяч пенсіонерів отримати виплати на підконтрольній території.

Також окупанти залишають без відповіді звернення щодо відкриття двох нових КПВВ на Луганщині - у Щасті та Золотому, які будуть забезпечені автобусами для руху пасажирів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?