У Зеленського назвали питання, які РФ гальмує на переговорах
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського назвали питання, які РФ гальмує на переговорах

У Зеленського назвали питання, які РФ гальмує на переговорах
Джерело:  online.ua

Російська сторона на переговорах в Тристоронній контактній групі блокує просування кількох важливих питань. Попри очевидні проблеми, речник української делегації Олексій Арестович наголосив на відсутності глухого куту внаслідок зустрічей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, процес повільно, але все ж таки рухається. Однією з головних проблем для переговорів стали спроби Росії вивести себе як реальну сторону конфронтації.

“Російська Федерація, як і раніше, не хоче визнавати себе стороною конфлікту, заявляючи, що є лише посередником. Другий момент — відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду між Україною і тимчасово непідконтрольними територіями. З вересня вони не пускають наших громадян з окупованої території. Україна щомісяця має виплачувати близько 650 тисяч пенсій людям, але вони не можуть виїхати з вересня”, - звернув увагу Арестович.

Він вважає, окупанти мають змогу відкрити людям шлях до КПВВ, а вони б своєю чергою змогли отримати свої пенсії. Утім, режим агресора цього не робить.

На засіданні 3 лютого українська сторона в ТКГ підтвердила знову готовність до відкриття нових пунктів перетину в населених пунктах Щастя та Золоте. Передбачається, що рух при цьому буде забезпечено автобусами. Ці пропозиції російська сторона просто ігнорує.

“Не знаю, чи можна використовувати слово "безвихідь", але я можу погодитися зі словами Зеленського. Тут питання в тому, що переговори щодо Донбасу треба розширювати або шукати нові формати переговорів, які допоможуть посилити і прискорити їхній прогрес”, - додав Арестович.

Він пояснив, дуже допомогло б залучення представників Сполучених Штатів, наразі тривають переговори з приводу призначення американського спеціального представника з питань Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський з ранку в четвер, 11 лютого, розпочав новий офіційний візит до Донецької області. Поїздка здійснюється разом з офіційними дипломатичними представниками держав “Великої сімки”. За порядком денним, український державний лідер передбачає відвідати безпосередньо зону бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?