ОП відповів, чому відредагував заяву Байдена щодо ПДЧ для України
Категорія
Політика
Дата публікації

ОП відповів, чому відредагував заяву Байдена щодо ПДЧ для України

ОП відповів, чому відредагував заяву Байдена щодо ПДЧ для України
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського стверджує, що відредагувала текст заяви щодо деталей телефонних переговорів президентів України та США, оскільки Білий дім вимагав уточнень певних формулювань. Про це розповів радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Офіс президента Зеленського пояснив, чому виправив заяву щодо слів Байдена

"Первинне повідомлення про деталі розмови двох лідерів зображало спільні позиції і настрій на переговорах. Саме настрій. Потім були вже консультації двох сторін. Було уточнено формулювання щодо однієї з найбільш чутливих тем, які обговорювалися. Це елемент звичайної дипломатичної практики, коли остаточний формат повідомлення може відрізнятися у формулюваннях від первинного", - пояснив Михайло Подоляк.

За словами представника Офісу президента, мовиться лише про формулювання того, як охарактеризовані усні заяви президентів України та США під час перемовин.

"Завжди є певні відмінності в тому, як трактуються усні заяви, як передається атмосфера розмови і як далі доопрацьовується офіційне трактування", - додав заступник Андрія Єрмака.

Михайло Подоляк також звернув увагу на те, що є велика різниця між "особистим ставленням до можливості України зайняти місце в Альянсі з боку європейських і американських політиків та публічною риторикою тих чи інших інституцій".

Як уже згадувалося раніше, Офіс президент видалив із повідомлення про розмову Володимира Зеленського та Джозефа Байдена слова про те, що президент США підтримав євроатлантичну інтеграцію України та надання їй Плану дій щодо членства в НАТО. Також на сайті президента немає інформації про те, що заява була змінена.

Трохи пізніше український лідер розказав про бесіду із американським колегою і подякував за запрошення відвідати Вашингтон цього літа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?