ОП заявив про програму фінансового лізингу на житло під 5%
Категорія
Україна
Дата публікації

ОП заявив про програму фінансового лізингу на житло під 5%

ОП заявив про програму фінансового лізингу на житло під 5%
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів спільно з профільними комітетами українскього парламенту розробляє програму фінансового лізингу на житло в межах 5% річних. Цю інформацію офіційно підтвердив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час форуму "Україна 30. Інфраструктура", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Фінансовий лізинг - це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%", - наголосив представник команди Володимира Зеленського.

Кирило Тимошенко звернув увагу на те, програмою фінансового лізингу зможуть скористатися медичні працівники, військові, педагоги, поліцейські та соціально незахищені верстви населення.

"Сподіваємось, що ми зможемо це зробити також для внутрішньо переміщених осіб. Це те, про що багато-багато років говорили, але механізму фактично не було. Ми знайшли такий механізм. Зараз ми працюємо разом з Міністерством фінансів, з Нацбанком, щоб вийти на доступну та зрозумілу кожному громадянину іпотеку...Сподіваюся, що в першому півріччі, як поставив завдання президент, ця іпотека і фінансовий лізинг будуть запущені. І це дасть найголовніше - житло людям. Друге - величезний мультиплікатор економіки", - додав Кирило ТИмошенко.

Як уже згадувалося раніше, Мінфін планує у рамках програми "Доступна іпотека під 7%" видати у 2021 році 5 млрд грн кредитів для 5 тисяч сімей. Варто звернути увагу на те, що відшкодування за іпотекою під 7% стане доступною з 1 березня, водночас, уряд працюватиме над можливість іпотечного кредитування під 5% у 2021 році.

"Витрати бюджету на компенсацію відсоткової ставки за нещодавно ухваленою програмою "Доступної іпотеки" можуть сягати 5 мільярдів гривень за умови щорічного зростання іпотечного портфелю 30%",- йдеться в повідомленнні.

Як відомо, Кабінет міністрів вже затвердив постанову щодо "доступної іпотеки": ставку за кредитами визначили в межах 7% річних.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв побудувати на Донбасі новий аеропорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?