Опалювальний сезон: у Кабміні повідомили, наскільки Україна готова
Категорія
Економіка
Дата публікації

Опалювальний сезон: у Кабміні повідомили, наскільки Україна готова

Опалювальний сезон: у Кабміні повідомили, наскільки Україна готова
Джерело:  online.ua

Український уряд підготував соціальну інфраструктуру та житловий фонд до постачання опалення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство розвитку громад і територій.

За словами міністерки Альони Бабак, здійснені великі зусилля для початку опалювального сезону 2019/20. Об'єкти соціальної сфери можуть отримувати тепло вже з 10 жовтня, а житлові будинки з 15.

"Але по факту опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря буде нижче +8ºС. Щодо технічної готовності то, за інформацією з регіонів, готовність житлового та соціального фондів становить майже 100%, а комунальних підприємств теплоенергетики — 100%", - пояснила посадовиця.

Бабак зазначила, окремі проблемні випадки у підготовці до теплопостачання зафіксовані на Донеччині та Луганщині. Наразі представники уряду вирішують їх спільно з місцевою владою.

Як повідомляв ONLINE.UA, київські об'єкти соціальної сфери вже з 30 вересня підключали до опалювальної мережі. Наприкінці вересня до початку нового сезону були готові 100% усіх освітніх закладів Голосіївського, Дарницького, Деснянського, Дніпровського, Оболонського, Печерського, Подільського, Святошинського та Солом’янського районів столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?