Оператор ГТС розповів про долю транзиту з РФ через 5 років
Категорія
Економіка
Дата публікації

Оператор ГТС розповів про долю транзиту з РФ через 5 років

Оператор ГТС розповів про долю транзиту з РФ через 5 років
Джерело:  interfax.com.ua

Керівник Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон вважає, що через 5 років обсяг транзиту з РФ залишиться на рівні у 40 мільярдів кубометрів щорічно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами посадовця, система матиме змогу розвиватися згідно з новими обставинами.

"Думаю, що він залишиться не менше 40 млрд кубометрів. Такої потужності, що балансує, такої гнучкості, яку може дати українська ГТС, більше немає. "Північний потік" - це абсолютно негнучка система", - зазначив Макогон.

Він пояснив, що "Потік" використовує одну компресорну станцію на 200 чи 250 атмосфер у Балтійському морі. Це обладнання розраховане на регулярне прокачування постійного обсягу.

Очільник Оператора стверджує, що наразі їхнє завдання - перевести ГТС у можливість працювати лише на внутрішні обсяги. Прибуток від транзиту у наступні 5 років повинен забезпечити розвиток.

"Думаю, що навіть через п'ять років транзит залишиться, але ми повинні підготуватися і до іншого розвитку подій", - підкреслив Макогон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Оператор планує модернізувати ГТС, яка прокачуватиме менший обсяг газу у наступні роки, ніж раніше. Зокрема, планується розвивати не весь транспортний комплекс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?