Російський Добровольчий корпус взяв у полон старшого сержанта армії РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський Добровольчий корпус взяв у полон старшого сержанта армії РФ — відео

Російський Добровольчий корпус взяв у полон старшого сержанта армії РФ — відео
Джерело:  online.ua

Нещодавно Російський Добровольчий Корпус, який воює на боці ЗСУ проти армії РФ, долучився до вогневого нальоту на ворожий берег у складі спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України. В ході операції, яка отримала назву "Красный Днепр", бійцям РДК вдалося взяти в полон старшого сержанта РФ.

Джерело: Телеграм-канал "Російський Добровольчий Корпус"

Спецпідрозділ ГУР провів рейд у тил росіян разом з Російським Добровольчим Корпусом

У ніч з 23 на 24 січня група спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України за участі Збройних сил України провела розвідувальний рейд в тил окупантів у районі Нової Каховки.

Варто також зазначити, що українським воїнам у цій операції допомагали бійці Білоруського та Російського Добровольчого корпусів.

У ході операції вдалося не лише встановили точне місцезнаходження передового пункту управління армії окупантів, а взяти в полон старшого сержанта армії РФ.

Воїни РДК уже опублікували перше відео з російським полоненим.

Російський Добровольчий корпус взяв у полон старшого сержанта РФ

Як стверджує окупант, який назвався Олександром, йому лише 20 років і він є замісником командира відділення.

Моя військова частина № 89-539. Я народився у Ставропільському краї, місто Терек. Коли готував документи на "дєбмбєль" - мене просто у воєнкоматі і забрали. У нас було просте завдання - тримати свої позиції, спостерігати за водою і у разі виявлення ворога повідомити у штаб й відкрити вогонь, - розповідає російський загарбник.

Сержант РФ також визнав, що у нього та у інших окупантів не було запасних позицій у разі необхідності відступати.

їБа більше, він зізнався, що позаду них знаходилися загороджувальні загони "кадирівців".

Нам сказали, що якщо ми будемо тікати - нас просто розстріляють. "Кадирівці" часто приїжджають до нас на позиції : просять у магазини ходити, гроші на карту переводити. Я не думаю, що у них проблеми з постачанням, тому що у них є склад за 2 км поруч з електростанцією. Там все є, - зізнається він.

За словами сержанта РФ, коли почався бій, то він та його товариш зрозуміли, що у них мінімальна кількість шансів вижити, адже з одного боку ЗСУ, а з іншого - "кадирівці".

Оскільки бій почався на флангах, вони вирішили здатися й вибігли з окопів з криками, що вирішили здатися.

Але там було шумно. Мого товариша вбили, а мене поранили у руку. Після того, як я впав, один з ваших бійців підбіг. Я йому крикнув, що здаюсь. Він перев'язав мене та відвів з собою у човен, - розповідає російський окупант.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?