Опозиціонер запропонував швидкий спосіб знищення режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Опозиціонер запропонував швидкий спосіб знищення режиму Путіна

Опозиціонер запропонував швидкий спосіб знищення режиму Путіна
Джерело:  online.ua

Заступник очільника Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі та керівник Народного антикризового управління Павло Латушко переконаний у тому, що знищити режим російського диктатора Володимира Путіна можна за допомогою ослаблення Білорусі та команди нелегітимного президента РБ Олександра Лукашенка.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи можливий переворот у Білорусі

На переконання Павла Латушка, оточення Лукашенка не здатне здійснити переворот, оскільки це люди, які віддані не лише білоруському диктатору, а й очільнику Кремля Володимиру Путіну.

Поки нелегітимний президент РБ залишається при владі — вони не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності у зв'язку зі змінами в Білорусі чи міжнародної, як, до прикладу, трибунал у Гаазі чи в рамках трибуналу, що створюється за фактами агресії.

Тому для них немає сенсу робити якийсь переворот. Чи потрібне це сьогодні Російській федерації? На мій погляд, теж не потрібно. Адже Лукашенко робить здебільшого все те, що хоче від нього сьогодні Путін. І якщо він виконує цю функцію, навіть якщо в якійсь частині він цього не робить, це не тому, що він такий хитрий і спритний, а тому, що Росія не дотискає його так, як треба, або, знову ж таки, не бачить у цьому сенсу. Адже створення якихось проблем на території Білорусі не відповідає інтересам РФ.

Як можна знищити режим Путіна та Лукашенка

Павло Латушко звертає увагу на те, що Захід повинен створити нову стратегію боротьби з російським та білоруським диктаторами.

Найпотужніші санкції, які можуть бути запроваджені щодо Росії, — це ліквідація режиму Лукашенка. Тому що проблеми з Лукашенком у Білорусі — це тригер проблем для Росії. А зараз усі ці ресурси їм потрібні для чого? Щоб воювати проти України. Тому послаблюючи Лукашенка, ми послаблюємо Росію, бо вона тоді має вливати більший ресурс для його підтримки.

За словами опозиціонера, наразі РФ йде прискореним еволюційним шляхом.

Путін хоче за кілька років змінити білоруське суспільство, провести референдум і тоді включити Білорусь до складу Російської Федерації. Цей сценарій прописаний у Кремлі.

У цьому я переконаний у мене немає жодного сумніву. Про це, до речі, були якісь інсайди. Але можливо, Росії знадобиться Білорусь як БРСР, яка буде членом ООН, матиме голос і буде з цих 5-6 голосів, які голосують на підтримку РФ в ООН. Навіщо їм втрачати цей голос? Тому така профанація держави також буде вигідна Путіну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?