Опозиція готує неприємний сюрприз до дня народження Лукашенка - що замислили
Категорія
Політика
Дата публікації

Опозиція готує неприємний сюрприз до дня народження Лукашенка - що замислили

Опозиція готує неприємний сюрприз до дня народження Лукашенка - що замислили
Джерело:  online.ua

30 серпня 2020 року чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виповниться 66 років. Опозиція зізнається, що не хоче залишити диктатора без гідних "подарунків" та "приємних сюрпризів", тому вирішила цього дня провести у Мінську Марш миру і незалежності. Організатори звертають увагу на те, що дії Лукашенка можуть мати для Білорусі дуже погані наслідки. В анонсі маршу протестувальники закликають принести на акцію квіти, а також різноманітні "креативні подарунки", які покажуть диктатору реальне ставлення народу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеграм-канал NEXTA.

Окрім того, в анонсі мітингу організатори називають опонентку Лукашенка на виборах Світлану Тихановську "нормальним президентом".

"Покажімо світу, що ми вибрали нормального президента – Світлану Тихановську. А той, хто ганьбить нашу країну на всю планету, не має тепер стосунку до білоруського народу", - йдеться в повідомленні активістів.

На переконання опозиції, дії президента Білорусі вказують на його нестабільний стан. Вони вкотре згадали про те, що від травня він активно залякує населення, постійно звинувачуючи інші держави "у всіх смертних гріхах".

Що цікаво, сам Олександр Лукашенко офіційно повідомив про те, що його режим планує жорстко відповісти на санкції, які вводитимуть проти членів його команди. В першу чергу, він почав погрожувати Литві, яка неодноразово звинувачувала офіційний Мінськ у насиллі та свавіллі.

"Ось ми їм зараз покажемо, що таке санкції. Якщо вони ще в Китай і Росію через нас баражували, зараз вони будуть літати або через Балтику або Чорне море торгувати з Росією та інше. А по санкційній продукції — нехай навіть не мріють. Ми їм покажемо, що таке санкції", — пригрозив Лукашенко 28 серпня.

За його словами, уряд введе санкції у відповідь, однак вони не будуть винятково персональними та спрямованими проти влади - ці рестрикції вплинуть на торгівлю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у НАТО увірвався терпець після погроз Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?