Опозиція завдала нового удару по режиму Лукашенка - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Опозиція завдала нового удару по режиму Лукашенка - що сталося

Опозиція завдала нового удару по режиму Лукашенка - що сталося
Джерело:  online.ua

Опозиційний штаб виступив з офіційною скаргою щодо результатів виборів президента Білорусі 9 серпня. Кандидатка Світлана Тихановська звернулася в Центральну виборчу комісію з новою вимогою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника відомства.

За його словами, опозиціонерка вимагає від ЦВК визнати результати виборів недійсними.

"Тихановська відвідала Центральну виборчу комісію для подання скарги", - наголосили у структурі.

Нагадаємо, єдина кандидатка від опозиції стала головною суперницею чинного президента Олександра Лукашенка на виборах. Закриття виборчих дільниць після 20:00 напередодні стало початком масових заворушень по всій країні.

Білоруські силовики діяли жорстко — вони використали проти активістів водомети, побиття, світло-шумові гранати й навіть гумові кулі. Відомо про десятки, якщо не сотні, постраждалих. Офіційний показник щодо затриманих на протестах сягнув 3 тисяч осіб.

Згідно з офіційними даними, Лукашенко переміг на виборах зі значною перевагою - його нібито підтримали понад 80 тисяч осіб. Голосування вперше в історії країни відбулося без міжнародних та альтернативних наглядачів.

Станом на вечір 10 серпня привітали "нового" президента лише три його колеги — лідер РФ Володимир Путін, Китаю Сі Цзіньпін та Казахстан Касим-Жомарт Токаєв. В Євросоюзі відкрито висловили стурбованість умовами голосування. Також утримався теплих слів президент Володимир Зеленський, який закликав Мінськ прислухатися до людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, Центральна виборча комісія Білорусі станом на другу половину дня 10 серпня продовжує рахувати голоси на президентських виборах. Відомство наразі уточнило дані щодо позицій кандидатів. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?