Оприлюднені кадри атаки ЗСУ на сили РФ поблизу острова Зміїний
Категорія
Україна
Дата публікації

Оприлюднені кадри атаки ЗСУ на сили РФ поблизу острова Зміїний

Оприлюднені кадри атаки ЗСУ на сили РФ поблизу острова Зміїний
Джерело:  online.ua

Супутникова компанія Maxar Technologies оприлюднила знімки наслідків атаки ЗСУ на військові кораблі РФ поблизу острова Зміїний.

Джерело:  CNN

ЗСУ знищують кораблі РФ поблизу острова Зміїний 

Серед оприлюднених знімків - підбитий ЗСУ і затоплений минулого тижня ворожий десантний катер "Серна".

Поруч з островом також демонструється ще один катер такого ж типу і баржа з підйомним краном біля затонулого судна. Так, очевидно, знищену "Серну" противник мав намір підняти з дна.

За інформацією спікера Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, минулої неділі крім двох російських патрульних катерів типу "Раптор" постраждав десантний катер.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" публікувало відео, на якому 7 травня було показано, як ракетою був знищений вертоліт.

Між тим представники британської розвідки зазначають, що армія РФ докладає значних зусиль для здійснення прориву в районі Ізюму у напрямку Слов'янська і Краматорська.

Основні зусилля ворога, як зазначається, спрямовані на оточення українських військових на території Харківської, Донецької та Луганської областей.

Представники британської розвідки наголошують, що українські військові зірвали спробу армії РФ форсувати річку Сіверський Донець.

Кадри показують, що під час переправи через річку Сіверський Донець на захід від Сіверськодонецька Росія втратила значні бронетанкові маневрені елементи щонайменше однієї батальйонної тактичної групи, А також розгорнуті понтонні засоби наведення мостів, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

У Міноборони Британії заявили, що проведення переправ через річки в умовах протистояння є вкрай ризикованим маневром і говорить про тиск, який відчуває російське командування у зв'язку з необхідністю досягнення прогресу в операціях на сході України.

Російські війська не змогли домогтися значних успіхів, попри концентрацію сил в цьому районі після виведення і передислокації підрозділів з Київської та Чернігівської областей, - підкреслюють представники британської розвідки.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?