Опублікований серйозний компромат по офшорам Порошенка: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Опублікований серйозний компромат по офшорам Порошенка: з'явилося відео

Опублікований серйозний компромат по офшорам Порошенка: з'явилося відео

Президент України Петро Порошенко почав реструктуризацію своїх активів Roshen і створив для цього три офшорні компанії, але так і не передав свої активи в управління трасту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування "Подвійне життя Президента" на  Hromadske ТБ.

"Prime Asset Partners Limited була заснована влітку 2014 року під час проведення корпоративної реструктуризації, що стала підготовчою для подальшого продажу групи Roshen», — говориться у повідомленні панамської фірми.

За даними співробітників фірми, компанія не здійснювала ніякої діяльності, окрім зазначеної у документах.


При тому восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанію CEE Confectionery Investments Limited, яка в свою чергу заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV, говориться в матеріалах розслідування.

Тим часом, єдиним власником компанії в її документах вказаний громадянин України Петро Порошенко зареєстрований за адресою: Київ, вул. Грушевського, 9, квартира 37. Доданий до листування закордонний паспорт з фотографією не залишає сумнівів – мова йде про президента України.



Юридичні радники Порошенка виправдовують створення офшорної піраміди тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, які повинні бути продані стратегічним інвесторам".


Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою долю Roshen в незалежний "сліпий" траст під управління іноземного банку.

"Я цього року підписав договір про передачу моєї долі в "Рошен" у незалежний траст, який заснований на моделі "blind trust". За ведучими міжнародними стандартами і у повній відповідності до законодавства України", — заявив Порошенко.

Кріме того, він додав, що, "за цією угодою, жодна моя вказівка не має юридичної сили».

«У якості управителя трасту назначено респектабельний іноземний банк першої категорії, який буде володіти, контролювати і управляти активами", — хвалився Порошенко.



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше була опублікована чергова порція компромату на президента РФ Володимира Путіна і офшорні рахунки його близького оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?