Опубліковано рейтинг найрозумніших міст світу
Категорія
Технології
Дата публікації

Опубліковано рейтинг найрозумніших міст світу

Опубліковано рейтинг найрозумніших міст світу
Джерело:  online.ua

Центр глобалізації та стратегії бізнес-школи IESE (Іспанія) склав рейтинг найрозумніших міст світу. Його очолили Лондон, Нью-Йорк, Амстердам, Париж і Рейк’явік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати рейтингу

До переліку найкращих смарт-міст увійшли міста, які стали лідерами по 9 різним крітеріями:

  • людський капітал (розвиток, залучення та виховання талантів);

  • соціальна згуртованість (консенсус між різними соціальними групами населення);

  • економіка;

  • навколишнє середовище;

  • управління;

  • містобудування;

  • міжнародні зв'язки;

  • технології,

  • мобільність і транспорт (легкість пересування) .

«Справжнє смарт-місто повинно поліпшувати якість життя своїх жителів. Це означає забезпечення економічної, соціальної та екологічної стійкості», – розповідає професор IESE Жоан Енрік Рікарт.

Усього до рейтингу IESE Cities in Motion Index 2019 увійшли 174 міста з 80 країн. Лондон став лідером завдяки високим результатам майже у всіх категоріях, за якими оцінювалися міста, в тому числі за людським капіталом (велика кількість бізнес-шкіл і університетів) і чудовими умовами для міжнародного співробітництва.

Також, у столиці Британії працює велика кількість стартапів і програмістів – більше, ніж в будь-якому іншому місті світу, включаючи Сан-Франциско та Нью-Йорк. Єдиний важливий недолік британської столиці – це низька соціальна єдність громадян.

Нью-Йорк розташувався на другому місці завдяки своїм економічним показникам, високому рівню людського капіталу, прогресивному містобудуванню і хорошими умовами для формування міжнародних зв'язків. До того ж, у цьому мегаполісі працює майже 7000 IT-компаній, є безкоштовна мережа Wi-Fi LinkNYC. Однак і тут соціальна згуртованість серед жителів невисока.

Амстердам потрапив у список лідерів завдяки фінансовим технологіям, енергоефективності та культурі своїх жителів. Кількість велосипедів (881 тисяча) у цьому місті перевищує число жителів (850 тисяч). Є розвинена система автоматизованих сервісів. Крім того, мерія Амстердама планує до 2025 року заборонити автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами, щоб стати першим європейським містом з нульовим викидом.

Нагадаємо, що нещодавно у Лондоні були шоковані новою тактикою мігрантів, які хочуть потрапити до Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?