ОРДЛО ратифікували договір про "дружбу" з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ОРДЛО ратифікували договір про "дружбу" з РФ

ОРДЛО ратифікували договір про "дружбу" з РФ
Джерело:  online.ua

Так звані "парламенти" тимчасово окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей України визнали договір про "дружбу" та "співпрацю" з РФ.

Джерело: РБК

"ЛДНР" ратифікували договір про співпрацю з РФ

Як у "парламентах" самопроголошених "ЛНР", так і "ДНР" рішення прийняли одноголосно.

У Росії питання про ратифікацію документів про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" буде розглянуто Держдумою та Радою Федерації 22 лютого.

Заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрій Клімов уточнював, що Росія, швидше за все, визнає "ДНР" та "ЛНР" у межах, які зараз фактично встановлені. Проте точної інформації щодо цього поки немає.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав два укази — про визнання "незалежності Донецької та Луганської народних республік" та договори про дружбу та взаємодопомогу. У своїх указах Путін також доручив забезпечити підтримку миру у "ДНР" та "ЛНР" Збройними силами Російської Федерації.

У той же вечір війська РФ зайшли на територію України.

Варто зазначити що договори, підписані Путіним, майже один в один повторюють такі самі договори, які Росія уклала з так званими "республікою Абхазія" та "республікою Південна Осетія" у 2008 році.

Реакція України та світу на визнання ОРДЛО

Україна, європейські держави, ЄС, Радбез ООН рішення Москви рішуче засудили. МЗС України закликало до негайних санкцій.

У Британії зазначили, що війна Росії проти України практично вже почалась.

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням після засідання РНБО та сказав, що Росія фактично вийшла з мінських угод та порушила територіальну цілісність України.

Ми нічого і нікого не боїмося. Ми нічого і нікому не винні. І ми нічого і нікому не віддамо, - сказав він.

У США президент Джо Байден підписав указ, який забороняє нові інвестиції, торгівлю та фінансування з боку американських осіб, з або в так званих регіонах "ДНР" та "ЛНР" України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?