Організатори Золотого глобусу назвали цьогорічних претендентів на премію
Категорія
Культура
Дата публікації

Організатори Золотого глобусу назвали цьогорічних претендентів на премію

Організатори Золотого глобусу назвали цьогорічних претендентів на премію
Джерело:  online.ua

Голлівудська асоціація іноземної преси оголосила номінантів на щорічну премію “Золотий глобус”. У 2021 році лідером серед висунутих номінантів у різних категоріях став стрімінговий сервіс Netflix. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт нагороди.

Лідером за кількістю номінацій стала стрічка режисера Девіда Фінчера під назвою “Манк”, її відзначили одразу в шести категоріях. Фільм розповідає історію одного зі сценаристів “Громадянина Кейна” Германа Манкевича, якого зіграв оскароносний британець Гері Олдман.

Також серед найбільш згаданих у різних номінаціях “Борат-2”, довгоочікуваний сиквел крінж-комедії Саши Барона Коена, а також “Перспективна дівчина” з Кері Малліган у головній ролі.

У категорії найкращого драматичного серіалу водночас розгортається битва не меншого масштабу. За нагороду сперечаються “Мандалорець”, “Країна Лавкрафт”, “Корона”, “Озарк”, “Сестра Ретчед”.

За “Золотий глобус” серед найкращих комедійних серіалів борються “Емілі у Парижі”, “Тед Лассо”, “Шиттс-Крік”, “Стюардеса”, “Велика”.

Офіційна церемонія оголошення переможців запланована на 28 лютого. “Золотий глобус” - це початок цілого періоду присудження найпрестижніших голлівудських премій року. Найчастіше претенденти перетинаються з “Оскаром” та можуть навіть отримувати обидві премії.

“Золотий глобус” інколи називають репетицією “Оскара”, його часто отримували діячі кіномистецтва, які ледь-ледь не вхопили головну статуетку.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська спортивна драма “Пульс” перемогла у двох головних номінаціях на американському кінофестивалі Flathead Lake International Cinemafest (FLIC)— кращий фільм та кращий режисер. Окрім того, 29 січня під час фестивалю також відбулась світова прем’єра стрічки, де фільм був пошанований відкривати конкурсну програму фестивалю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?