Українська драма "Пульс" перемогла у двох головних номінаціях на кінофестивалі в США
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська драма "Пульс" перемогла у двох головних номінаціях на кінофестивалі в США

Українська драма "Пульс" перемогла у двох головних номінаціях на кінофестивалі в США
Джерело:  online.ua

Українська спортивна драма «Пульс» перемогла у двох головних номінаціях на американському кінофестивалі Flathead Lake International Cinemafest (FLIC)— кращий фільм та кращий режисер. Окрім того, 29 січня під час фестивалю також відбулась світова прем’єра стрічки, де фільм був ушанований відкривати конкурсну програму фестивалю. Представив спортивну драму на американському кінофестивалі режисер «Пульсу» Сергій Чеботаренко. Згідно з останніми даними, прем’єра фільму в Україні запланована навесні 2021 року, повідомляє ONLINE.UA.

Щоб отримати змогу особисто презентувати фільм на фестивалі, режисер здолав великий шлях із Києва до Полсона (штат Монтана). Наполегливість митця так вразила американську спільноту, що репортаж про українського режисера та його фільм був показаний в прайм-тайм вечірніх новин на NBC – одного з найбільших телемовників у США.

Варто звернути увагу на те, що прем’єра спортивної драми «Пульс» пройшла у найбільшому кінотеатрі міста. Після показу режисер Сергій Чеботаренко особисто провів Q&A сесію з першими глядачами, які схвально відізвалися про українську картину. Чимало запитань було щодо нюансів знімального процесу. Більшість глядачів не могли повірити в те, що такого високого результату акторка досягла тільки заради ролі й не мала за спиною спортивного минулого. Високо оцінили фільм й журі фестивалю. Вони номінували його одразу у чотирьох категоріях: найкращий фільм, найкращий режисер (Сергій Чеботаренко), найкраща акторка (Наталія Бабенко) та найкращий актор (Станіслав Боклан). У двох з них «Пульс» здобув перемогу: кращий фільм та кращий режисер.

«Щиро вражений, що це перший фільм режисера і радий, що Сергій вирішив обрати для себе саме цю професію. Я дуже вдячний, що «Пульс» дістався з іншої частини планети, щоб опинитися тут і зараз», – наголосив глава журі фестивалю, продюсер та сценарист з понад 40 річним досвідом у кіно та на телебаченні Девід В. Кінг.

З окремим коментарем також виступив режисер спортивної драми Сергій Чеботаренко.

«Дуже символічно, що шлях нашої героїні Оксани почався у маленькому містечку біля великої річки, а прем’єра нашого фільму – у місті на величезному озері Полсон на іншому континенті. Як на мене, для України дуже важливо, що «Пульс» подивилися американські глядачі. Вони побачили, яка вона сучасна та прекрасна. Тепер для них це не лише країна де стався Чорнобиль, а така Україна, де живуть, мріють та борються за свої мрії неймовірно амбітні, талановиті люди. Це великий вклад у позитивний імідж нашої країни», – зазначив режисер фільму.

Тріумф стрічки також прокоментував продюсер фільму «Пульс» Єгор Олесов.

«Це неймовірно, що такій вибагливій аудиторії, як мешканці Сполучених Штатів, які щороку дивляться найбільш конкурентний та якісний у світі контент, сподобалася наша картина. І дуже тішить, що історія фільму “Пульс” є дійсно універсальною, дуже емоційною та цікавою для глядачів в інших країнах. Дякуємо організаторам фестивалю за таку чудову можливість, журі за високі оцінки, та сподіваємося на не менш гучну прем’єру в Україні», – зазначив Олесов.

Нагадаємо, що «Пульс» – біографічна спортивна драма, яка ґрунтується на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український фільм "Домовина" талановитого режисера Кадіма Тарасова став справжнім тріумфтором на Іранському кінофестивалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?