Осінній прорив. Резніков обіцяє бум виробництва українських дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Осінній прорив. Резніков обіцяє бум виробництва українських дронів

Осінній прорив. Резніков обіцяє бум виробництва українських дронів
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков обіцяє восени бум виробництва українських дронів. 

Джерело: Укрінформ

Резніков обіцяє восени бум виробництва українських дронів

Міністр оборони Олексій Резніков прогнозує значне збільшення виробництва українських дронів уже цієї осені.

Так, процес спрощення процедури для виробництва дронів тривав майже рік.

Минулої осені ми це зробили, поки все це за новими правилами створювалося — це не швидко, рік майже зайняло. Але я думаю, цієї осені буде бум з виробництва різних українських дронів: летючих, плавучих, повзучих і т.д., і далі це розвиватиметься в обсягах уже, — сказав Резніков.

15 червня Міністерство цифрової трансформації запустило черговий етап навчання ще 10 тисяч операторів безпілотників.

Раніше, 20 червня, президент України Володимир Зеленський підписав два закони, які стимулюють виробників безпілотних літальних апаратів під час воєнного стану в Україні.

За словами глави Мінцифри Михайла Федорова, порівняно з минулим роком станом на червень 2023 року виробництво безпілотників в Україні по деяких категоріях зросло в десятки, а інколи і в сотні разів. Загалом на ринку працюють понад 100 компаній, які виготовляють дрони.

Армія дронів: що відомо

На початку липня 2022 року Мінцифра разом із Генштабом ЗСУ та платформою UNITED24 оголосили збір коштів на "Армію дронів". На першому етапі планували закупити 200 безпілотників.

Комплексна програма "Армія дронів" – системна закупівля дронів, їх ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

У перші тижні дії програми українці та іноземці пожертвували понад 510 мільйонів гривень на безпілотники для Збройних сил України через платформу UNITED24.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?