Особливий статус ОРДЛО - стала відома позиція Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Особливий статус ОРДЛО - стала відома позиція Зеленського

Особливий статус ОРДЛО - стала відома позиція Зеленського
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Парламентська фракція "Слуга народу" не підтримує ідею щодо введення так званого особливого статусу для ОРДЛО в Конституцію України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника лідера об'єднання Олександра Корнієнка, наразі народні депутати розробляють законопроєкт "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Наша позиція та позиція президента Володимира Зеленського — особливий статус до Конституції не вписувати. І обидва проєкти закону (першого варіанту і доопрацьованого, а пізніше відкликаного, про внесення змін до Конституції щодо децентралізації — ONLINE.UA) були без будь-якого "особливого статусу", - зазначив політик в інтерв'ю.

Корнієнко пояснив, що у Верховній Раді підтримали пролонгування закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО". Він буде чинним весь рік — до 31 грудня.

"Чекаємо зовнішньополітичного сигналу від президента", - підкреслив він.

Нагадаємо, російська сторона наголошує нібито на невідкладності внесення до Конституції України норми щодо особливого статусу окупованих районів Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку лютого окупаційна адміністрація ОРДО висунула зухвалу вимогу Києву. Маріонетки Кремля нібито не дадуть провести місцеві вибори, якщо українська влада не прийме законопроєкт про особливий статус, але ще й такий, що узгодять самі окупанти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?