Отакої: Білорусь вимагає від Росії компенсацій
Категорія
Світ
Дата публікації

Отакої: Білорусь вимагає від Росії компенсацій

Отакої: Білорусь вимагає від Росії компенсацій
Джерело:  online.ua

Білоруський концерн "Белнефтехим" повідомив, що буде вимагати компенсації від російської "Транснафти" за постачання неякісної нафти. У ній проби показували перевищення вмісту хлорорганічних сполук у 100 разів, передає ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

У Білорусі кажуть, що будуть обговорити "всі можливі наслідки" таких порушень із "Транснафтою", заявив голова білоруського концерну Андрій Рибаков.

При цьому він наголосив, що білоруська сторона буде наполягати на "виробленні компенсаційних механізмів". Рибаков також зазначив, що потрібно замінити нафту якісним продуктом з відсутністю перевищення допустимої концентрації по хлорорганіці.

У російській "Транснафті" запевняють, що діятимуть відповідно до договорів.

"У нас з білоруською стороною укладено договори на прокачування нафти, де обумовлені в тому числі дії сторін у разі перевищення норм органічних хлоридів у нафті. Ми діятимемо відповідно до цих договорів", – наголосили там.

Як відомо, 18 квітня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Російська Федерація встановлює заборону на експорт до України нафти та нафтопродуктів. Він також додав, що деякі вітчизняні товари можна буде вивозити до України тільки після спеціального дозволу.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава правління НАК "Нафтогаз України"  Андрій Коболєв запевняє, що результати виборів президента України не вплинуть на позицію Росії щодо транзиту газу через Україну.  На його думку, тристоронні переговори між Україною, ЄС і РФ про договір про транзит газу через Україну швидше за все пройдуть на початку травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?