Отакої: Суд ЄС скасував санкції проти Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Отакої: Суд ЄС скасував санкції проти Януковича

Отакої: Суд ЄС скасував санкції проти Януковича

Суд Європейського Союзу скасовує санкції ЄС за позовами Віктора Януковича, Олександра Януковича, Олександра Клименка, Сергія Арбузова, Віктора Пшонки, Артема Пшонки та Андрія Клюєва. Цю інформацію підтвердили у прес-службі суду, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Рішення стосується санкцій, продовження яких здійснювалось Радою ЄС протягом 2016-2018 років.

Варто зазначити, що санкції ЄС щодо 12 колишніх українських високопосадовців та їхнього найближчого оточення були продовжені у березні 2019 року і залишаються чинними.

 "Вперше сім вказаних осіб були внесені до санкційного списку у 2014 році на підставі кримінального провадження в Україні щодо розслідування злочинів у зв'язку з розкраданням українських державних коштів та їх незаконним переміщенням за межі України. Рішення про заморожування коштів проти цих осіб неодноразово продовжувалися на один рік", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його клієнт має намір повернутись до України. Це, на думку захисника, може статися після того, як суд зніме з колишнього президента звинувачення у державній зраді.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на бажання Януковича повернутись в Україну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?