Оточення Путіна дезінформує його щодо реальної ситуації на фронті — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

Оточення Путіна дезінформує його щодо реальної ситуації на фронті — WSJ

Оточення Путіна дезінформує його щодо реальної ситуації на фронті — WSJ
Джерело:  online.ua

Оточення президента РФ Володимира Путіна дезінформує його щодо реального стану на фронті та розповідає тільки про "позитивні" факти перебігу війни в Україні.

Джерело: The Wall Street Journal

Путін не володіє інформацією про реальний стан війни в Україні

Як повідомляє видання, посилаючись на слова російських розвідників та функціонерів, Путін має "дуже обмежене уявлення про реальний стан речей".

Кожного ранку президент Росії отримує письмову доповідь про ситуацію на фронті, яка готується таким чином, що у ній наголошено на успіхах армії РФ та приховано невдачі.

Крім того, інформація у доповідях зазвичай запізнюється, оскільки її попередньо "опрацьовують" спецслужби.

Як зазначає видання, найближче оточення Володимира Путіна підтримує у ньому переконаність у перемозі Росії, незважаючи на людські втрати армії РФ та економічне становище держави.

Видання додає, що за словами низки американських чиновників, в оточенні Путіна дедалі важче знайти співрозмовників, котрі можуть самостійно й адекватно сприймати та оцінювати реальність.

Водночас низка наближених до Путіна осіб, до прикладу, очільник ФСБ Росії Микола Патрушев, налаштовані значно радикальніше, ніж кремлівський диктатор.

Крім того, за словами співрозмовників видання, Путін та його оточення повністю переконані в правильності свого світосприйняття, згідно з яким метою практично всього світу є знищення чи поневолення Росії.

WSJ вважає, що в такій ситуації складно сподіватися на якусь істотну зміну позиції кремля під тиском військових поразок в Україні чи погіршення економічної та соціальної ситуації в РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?