Отруєння Скрипаля: Лондон назвав точне місце виготовлення отрути "Новачок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: Лондон назвав точне місце виготовлення отрути "Новачок"

Отруєння Скрипаля: Лондон назвав точне місце виготовлення отрути "Новачок"
Джерело:  The Times

Нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою були отруєні колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, було створено в Росії, а саме в місті Шихани Саратовської області. Отрута була розроблена на військовій науково-дослідницькій базі.

Про це повідомили представники британської розвідки на спецнараді союзників Великої Британії, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Читайте також: Дочка Скрипаля зробила першу заяву після отруєння

Точне місце виготовлення "Новачка" Лондон оприлюднив для того, щоб переконати світових лідерів, що саме Москва стоїть за отруєнням Скрипаля. У доповіді зазначено, що отрута була створена ще десять років тому і весь цей час проходила перевірку на ефективність при застосуванні для вбивств за кордоном.

В цей же час постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс під час засідання Радбезу ООН назвала ще ряд причин, за якими Лондон вважає Росію відповідальною за проведення хімічної атаки в Солсбері. Вона також підтвердила, що в ході лабораторних аналізів було встановлено, що "Новачок" був створений саме в РФ.

Пірс вказала, що Росія вже розповсюдила кілька десятків вигаданих теорій навколо справи про отруєння Скрипаля, але всі вони безпідставні. Вона підкреслила, що Лондон провів всеосяжне і складне розслідування, до якого були залучені 250 поліцейських детективів. Вони перевірили понад тисячу речових доказів, переглянули понад 5 тисяч відеозаписів і опитали тисячі свідків, на підставі чого прийшли до висновку, що Росія причетна до даного інциденту.

Як повідомляв ONLINE.UA, що у слідства з'явилася несподівана версія у справі Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?