Отруєння Скрипаля: в ОЗХЗ визнали грубу помилку щодо дози "Новачка"
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: в ОЗХЗ визнали грубу помилку щодо дози "Новачка"

Отруєння Скрипаля: в ОЗХЗ визнали грубу помилку щодо дози "Новачка"

Колишнього російського співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли декількома міліграмами нервово-паралітичної речовини "Новачок", а не 50-100 грамами отрути, про що раніше заявив глава ОЗХЗ.

З такою заявою виступив представник організації із заборони хімічної зброї, який визнав, що глава ОЗХЗ Ахмет Узюмджю припустився грубої помилки в доповіді, передає ONLINE.UА з посиланням на DW.

У новій заяві ОЗХЗ говориться, що доза "Новачка", якою отруїли Скрипалів, вимірюється в міліграмах, а не грамах. При цьому в організації підкреслили, що доза отрути була такою маленькою, що точно оцінити її неможливо.

Раніше один з розробників "Новачка" заявляв, що версія про отруєння Скрипалів 100 грамами отрути неспроможна. Він відзначав, що таким обсягом бойового засобу можна було б убити все населення Солсбері, а отруєних Сергія і Юлію медикам навіть вдалося врятувати і максимально відновити після потрапляння смертельної хімічної речовини до них в організм.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше глава ОЗХЗ заявив, що Сергія Скрипаля та його дочку отруїли великою кількістю "Новачка", що підтверджує факт її створення саме для використання в якості бойової зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?