Отруйна речовина в повітрі: експерти зробили попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Отруйна речовина в повітрі: експерти зробили попередження українцям

Отруйна речовина в повітрі: експерти зробили попередження українцям
Джерело:  Windy

Експерти попереджають, що над Україною в ці дні відзначається підвищений рівень чадного газу в повітрі. Це підтверджують дані моніторингового ресурсу  Windy, передає ONLINE.UA.

На онлайн-карті, яка показує якість повітря ( дані на 10:00 21 жовтня, - ред.) темні ділянки позначають райони з підвищеним рівнем вмісту чадного газу в атмосфері. Чітко видно, що проблеми в центральній і східній Україні, а також в районі Москви і Костроми.

Трохи ліпша ситуація наразі у Львові і білоруському Пінську, і такі ж серйозні проблеми з повітрям, як в Україні та Росії, можна відзначити і в Сербії.

Нагадаємо, чадний газ СО - це безбарвний і надзвичайно токсичний газ без смаку і запаху, він вкрай небезпечний для людини. Але в звичайних умовах він легший за повітря. Однією з причин підвищення рівня концентрації СО може бути і те, що з настанням осені на пострадянському просторі, за традицією, починають палити опале листя.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  6 жовтня Україну засипало снігом. Справжня зима настала на заході країни. Під сніговим покривом опинилися курорти Драгобрат, Захар Беркут, Тростян і Буковель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?