Озвучені терміни завершення будівництва і запуску Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Озвучені терміни завершення будівництва і запуску Північного потоку-2

Озвучені терміни завершення будівництва і запуску Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг заявив, що скандальний російський газопровід Північний потік-2 буде добудований вже в серпні. Його планують запустити в 2021 році.

Джерело: Handelsblatt

Варніг стверджує, що Північний потік-2 вже добудований на 98%. За його словами, ще три місяці буде потрібно на отримання різноманітних сертифікатів і на проведення тестів, але підкреслив, що мета вже в 2021 році прийняти трубопровід в експлуатацію.

Німеччина готує компенсацію Україні за Північний потік-2

Як відомо, команди канцлера Німеччини Ангели Меркель і американського лідера Джо Байдена вже до серпня хочуть укласти угоду по компенсацію Україні втрат після запуску газопроводу Північний потік-2.

У Німеччині розглядають кілька варіантів допомоги Україні. Вони стосуються:

допомоги в енергетичній сфері;
вкладення мільярдів в ремонт зношеної газотранспортної мережі України;
пропозицій співпраці Берліна і Києва в області виробництва водню.

При цьому в федеральному уряді ФРН стверджують, що команда Ангели Меркель зацікавлена в збереженні Україною ролі транзитера газу безвідносно до запуску скандального російського газопроводу "Північний потік-2".

Коротко про будівництво Північного потоку 2

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?