Падіння гелікоптера в Броварах. Посадовці ДСНС отримали перші підозри
Категорія
Україна
Дата публікації

Падіння гелікоптера в Броварах. Посадовці ДСНС отримали перші підозри

Падіння гелікоптера в Броварах. Посадовці ДСНС отримали перші підозри
Джерело:  online.ua

П’ять посадовців ДСНС отримали підозри через порушення правил безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС під час катастрофи 18 січня у Броварах.

Джерело: ДБР

Хто отримав підозру за падіння гелікоптера в Броварах

Про підозру повідомлено:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,

  • в.о. командира частини;

  • заступнику командира з льотної підготовки;

  • командиру авіаційної ескадрильї;

  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Вони допустили порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей. Санкція статей передбачає покарання – позбавлення волі до 10 років.

У ДБР повідомили, що слідчі встановили похвилинно день аварії та розшифрували «чорні скриньки».

Що встановило слідство щодо катастрофи гелікоптера

У січні 2023 року керівництво МВС України мало відвідати Харківську та Дніпропетровську область.

Посадовці ДСНС, попри застереження внутрішніх інструкцій та вимог законодавства, залучили до перевезення делегації гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області.

Вертоліт не мав дозволу на інші види польотів.

Також командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні умови по всьому маршруту запланованого руху, зокрема про вкрай несприятливі погодні умови над Броварами.

Сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Проте, жоден з посадовців відповідальних за безпеку польотів, виліт не скасував або не переніс його на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов.

Гелікоптер був вимушений летіти на гранично низькій висоті, яка навіть менша, ніж висота будівель на маршруті руху.

Командир екіпажу побачив перешкоду – багатоповерховий будинок та почав здійснювати маневр обльоту, однак різко піднявся вгору, втратив орієнтування в просторі і під час завершення маневру, внаслідок відсутності необхідних навичок, допустив зіткнення із землею, - йдеться у повідомленні.

При падінні вертоліт пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані авто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?