Падіння російського космічного корабля: названа можлива причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Падіння російського космічного корабля: названа можлива причина

Падіння російського космічного корабля: названа можлива причина
Джерело:  online.ua

В якості однієї з версій причин  падіння російської космічної вантажівки "Прогрес МС-04» 1 грудня  може розглядатися недбалість при виробництві двигуна РД-0110 третього ступеня ракети-носія «Союз-У».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини, яке цитує своє джерело в космічній галузі.


«Швидше за все, за підсумками розслідування держкомісія в черговий раз буде змушена констатувати виявлений факт неякісної збірки двигуна РД-0110, а стендове моделювання, яке буде проведено після аналізу наявної телеметрії, покаже, який саме компонент рухової установки був зроблений з порушеннями», - заявив співрозмовник агентства.


За словами джерела РІА Новини, в разі виявлення факту неякісної збірки можуть бути прийняті кадрові рішення. Співрозмовник агентства також додав, що всі готові двигуни, «в тому числі вже встановлені на ракети-носії типу «Союз», необхідно буде знімати, доставляти на підприємство, повторно тестувати, усувати можливі недоліки при збірці».


Читайте також:  Стало відомо, де впав російський космічний корабель: соцмережі насміхаються


Це, в свою чергу, може до привести до перенесення намічених запусків, вважає джерело РІА Новини.


Як повідомляв ONLINE.UA,  1 грудня ц.р. аеродромі в Байконурі стартувала ракета-носій «Союз-У» з космічною вантажівкою "Прогрес МС-04», яка мала доставити на Міжнародну космічну станцію (МКС) 2,5 тонн вантажу. На 383-й секунді після старту з ракетою зник зв'язок.


Пізніше стало відомо, що «Прогрес» розбився, а його уламки впали в Туві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?