Палаючу від вогню Чорнобильську зону продовжують гасити - моторошні фото пожежі
Категорія
Події
Дата публікації

Палаючу від вогню Чорнобильську зону продовжують гасити - моторошні фото пожежі

Палаючу від вогню Чорнобильську зону продовжують гасити - моторошні фото пожежі
Джерело:  online.ua

Пожежу в Чорнобильській зоні гасять вже восьмий день. Рятувальникам поки не вдалося повністю ліквідувати загоряння - щодня для гасіння пожежі в Зоні відчуження скидають з повітря сотні тонн води, але перемоги в боротьбі з вогнем поки не вдалося досягти. Компанія Dronarium опублікувала в Facebook знімки з дрона, які були зроблені в зоні лиха, моторошні фото пожежі опубліковані також на сайті ДСНС України, передає ONLINE.UA.

"Горить Зона відчуження. Вогонь, який прийшов в Зону з боку Житомирської області, розвернувся і пішов на села Київської області. Пожежні, лісники, цивільні - 24 години на добу йде боротьба з вогнем. Не можна допустити загоряння сіл. На фото межа Зони відчуження, що проходить по річці Уж. Видно як вогонь перекинувся через річку", - йдеться у підписі до фото.

В останньому зведенні ДСНС зазначено, що 12 квітня в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення рятувальники спільно з працівниками лісової охорони продовжують гасити пожежі на території Корогодського, Котовського та Денісовецкого лісництв. Там спостерігається горіння трав'яного настилу та лісової підстилки окремими вогнищами.

До гасіння пожеж в Чорнобильській зоні залучено 362 людини і 85 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П і три вертольоти ДСНС, якими 12 квітня здійснено 58 скидів - 146 тонн води.

"Радіаційний фон по Києву і Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м.Київ - 0,013 мР/год, Київська область - в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год). У зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (м.Чорнобиль - 0,020 мР/год, на КДП Дитятки 0,01 мР/год при контрольно допустимому рівні в 0,055 мР/год) ", - підкреслили в ДСНС.

Нагадаємо, масштабна пожежа в Чорнобильській зоні відчуження виникла 4 квітня. Відкрите загоряння рятувальникам і пожежникам вдалося ліквідувати, але тління відбувається до сих пір. На Київщині затримали чоловіка, який спровокував масштабну пожежу в Чорнобильській зоні відчуження. За його словами, він заради розваги підпалив сміття і траву. Вже після цього вогонь вітром перекинуло далі.

Раніше ONLINE.UA публікував моторошне відео з палаючої від вогню Чорнобильської зони, яке зняли льотчики, залучені до гасіння пожежі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?