Палеонтологи знайшли новий вид динозаврів. Вони мали розмір курки, пір'я та величезні шипи
Категорія
Технології
Дата публікації

Палеонтологи знайшли новий вид динозаврів. Вони мали розмір курки, пір'я та величезні шипи

Палеонтологи знайшли новий вид динозаврів. Вони мали розмір курки, пір'я та величезні шипи
Джерело:  online.ua

Група німецьких палеонтологів знайшла скам'янілості невідомого раніше різновиду динозаврів. Цей ящур мешкав на території сучасної Південної Америки та був розміром з курку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналу Сretaceous Research.

Науковці вивчали пласт породи на північному Сході Бразилії, вік його оцінили у 110-125 мільйонів років. що відповідає ранньому Крейдовому періоду.

Новий різновид віднесли до сімейства компсогнатідів — це дрібні хижаки, які жили й полювали зграями в Юрському та Крейдовому періоду. Здобиччю таких динозаврів здебільшого ставали комахи та дрібні хребетні.

Попередні висновки палеонтологів вказують на наявність пуху, який вкривав динозавра, а спину прикрашав гребінь. З плечей у нього росли надзвичайно довгі шипи — по два з кожної сторони.

Експерти вважають, це схоже на аналогічні шипи у сучасних райських птахів. Вони користуються своїм ексцентричним зовнішнім виглядом у шлюбний період.

Завдяки цим особливостям птах отримав назву Ubirajara jubatus - це означає "володар спису" на мові тупі. Вын мешкає в сучасній Індонезії, а перший контакт вчених Західного світу з цим створінням стався завдяки Фернану Магеллану на початку XVI сторіччя.

Як повідомляв ONLINE.UA,  експерти в новому дослідженні оголосили, що динозаври  у своєму різномаїтті могли б надалі царювати на планеті, як би не раптове вимирання. Кінцем їхньої епохи стало саме падіння метеориту.

Раніше вважалося, що вимирання динозаврів було неминучим, падіння астероїду лише зумовило його терміни та стало однією з багатьох причин. Популяція стародавніх ящерів нібито знаходилася в занепаді станом на кінець Крейдового періоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?