Панамські документи: виявився зв'язок Клінтон з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Панамські документи: виявився зв'язок Клінтон з Путіним

Панамські документи: виявився зв'язок Клінтон з Путіним

Британське видання The Observer, вивчивши оприлюднені на початку квітня панамські документи, заявили, що ключові співробітники штабу кандидата в президенти США Хілларі Клінтон надають лобістські послуги Сбербанку Росії через компанію Podesta Group в Вашингтоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белорусский партизан.
У публікації йдеться, що російський Сбербанк з березня вдається до послуг компанії лобістів Podesta Group в Вашингтоні для формування позитивного іміджу та полегшення санкційного тягаря Росії. Очолює фірму Тоні Подеста - один з основних збирачів коштів для передвиборної кампанії Хілларі Клінтон. Брат Тоні Подеста - Джон є главою штабу Клінтон.
Серед дочірніх компаній Сбербанку, які лобіює Podesta Group, також вказані інвестиційна компанія "Трійка Діалог", зареєстрована на Кайманових островах, SBGB Cyprus Limited, зареєстрована на Кіпрі, і SB International, зареєстрована в Люксембурзі.
Як випливає з розслідування, Сбербанк і "Трійка Діалог" (належить ВАТ "Сбербанк Росії" з 2012 року) використовуються особами, наближеними до президента Росії Володимира Путіна, для переведення державних фондів в сумнівні приватні інвестиції.
"Деякі з цих компаній спочатку були пов'язані з інвестиційним фондом" Трійка Діалог ", який контролюється і управляється Сбербанком після того, як банк придбав інвестиційний банк "Трійка Діалог", - йдеться в тексті розслідування.
The Observer пише, що Podesta Group робить вигляд, що в особі Сбербанку має справу зі звичайним приватним фінансовим інститутом, а не з банком, контрольованим Центральним банком РФ і російською державою. В іншому випадку лобісти змушені були б зареєструватися як агенти російського уряду, відповідно до Закону США про реєстрацію іноземних агентів.
Таким чином, пише британська газета, Джон і Тоні Подеста насправді лобіюють банк особистого користування Путіна, який є фінансовою гілкою Кремля і підконтрольних йому розвідслужб. Оскільки в разі перемоги Хілларі Клінтон на президентських виборах брати Подеста претендують на високі пости в Білому домі, то їм, як і самому кандидату в президенти США, доведеться публічно пояснити свій зв'язок зі Сбербанком РФ.
Раніше повідомлялося, що за витоком даних панамської офшорної компанії Mossack Fonseca стоїть американський фінансист Джордж Сорос і Агентство США з міжнародного розвитку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?