Пандемія коронавіруса не остання: Білл Гейтс попередив весь світ про нові кризи
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавіруса не остання: Білл Гейтс попередив весь світ про нові кризи

Пандемія коронавіруса не остання: Білл Гейтс попередив весь світ про нові кризи
Джерело:  online.ua

Найбагатша людина планети і засновник Microsoft Білл Гейтс попередив весь світ про нові пандемії. Він упевнений, що нинішня пандемія коронавіруса, яка стала глобальною кризою для людства, не остання - подібні кризи, за його прогнозом, будуть відбуватися кожні 20 років. Своїм прогнозом Білл Гейтс поділився в інтерв'ю Financial Times, повідомляє ONLINE.UA.

Білл Гейтс нагадав, що ще п'ять років тому попереджав весь світ про глобальну катастрофу, причиною якої буде не війна, а заразний вірус. Але до його слів ніхто не прислухався, тому система не була готова до боротьби з коронавірусною інфекцією. Але, на думку мільярдера, країни світу зараз повинні зробити висновок і направити всі сили на підготовку до наступного удару.

"Якби світові лідери і законодавці виявилися б належним чином підготовлені до ситуації, витрати на запобігання кризи могли б бути нижче на багато трильйони доларів. В майбутньому уряди повинні тримати напоготові діагностичні інструменти, великі бібліотеки антивірусів і системи раннього оповіщення", - підкреслив Гейтс.

Він переконаний, що нинішня пандемія - не унікальна подія в історії людства, подібні кризи будуть відбуватися і далі з періодичністю приблизно в 20 років. За словами Гейтса, вони неминучі через розмиті кордони і глобальну мобільність, а також через соціальне розшарування суспільства, яке тільки посилиться в результаті поточної пандемії.

"Деякі школи і вузи перейшли на дистанційне навчання, але далеко не у всіх учнів - особливо з малозабезпечених сімей - є відповідні для занять пристрої та інтернет. Це ще більше посилить соціальне розшарування", - зазначив Гейтс.

Найважливішим на даний момент в рамках боротьби з нинішньою пандемією коронавіруса Білл Гейтс вважає високоточне тестування та ізоляцію. У середньостроковій перспективі, мільярдер вважає важливим отримання деяких ліків, які знизять госпіталізацію і смертність від коронавіруса. І остаточне важливе рішення, яке зупинить пандемію, - створення високоефективної і безпечної вакцини, яка буде доступна всьому світу.

"Але отримати мільярди доз складно. Сподіваюся, через 18 місяців, ми отримаємо цю вакцину", - підсумував Білл Гейтс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білл Гейтс пояснив, коли відбудеться переломний момент в пандемії коронавіруса. За його прогнозом, це станеться лише після появи вакцини, на створення якої піде як мінімум 1,5 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?