Пандемія коронавіруса - ВООЗ прийняла нове радикальне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавіруса - ВООЗ прийняла нове радикальне рішення

Пандемія коронавіруса - ВООЗ прийняла нове радикальне рішення
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса триває. ВООЗ залишила в силі режим глобальної надзвичайної ситуації у зв'язку зі спалахом інфекції Covid-19 в світі, який був введений 30 січня. Про це рішення повідомив генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебреєсус на брифінгу в Женеві, передає ONLINE.UA.

Глава ВООЗ підкреслив, що пандемія залишається "надзвичайною ситуацією для громадської охорони здоров'я" в усьому світі. Рішення про продовження режиму НС було прийнято на засіданні комітету ВООЗ, в якому брали участь 18 експертів та 13 консультантів.

Гебреєсус також озвучив рекомендацій ВООЗ в зв'язку з поширенням коронавіруса. В організації закликали країни продовжувати очолювати і координувати глобальні заходи у відповідь на пандемію коронавіруса у співпраці з державами, Організацією об'єднаних націй та іншими партнерами, а також допомагати країнам, яким потрібна додаткова матеріально-технічна підтримка.

Наступне засідання з питання режиму надзвичайно ситуації буде скликано ВООЗ через 90 днів. Втім, за словами глави ВООЗ, скасувати режим НС можуть і раніше, якщо дозволить ситуація.

Нагадаємо, за останню добу в світі діагностували майже 95 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус, а це майже на 10 тисяч випадків більше, ніж в попередній день. Найбільше кількість хворих зростає в США - там виявлено понад 36 тисяч нових випадків, у Росії - приріст хворих становить 7933 за добу, в Великій Британії - 6201, Іспанії - 3648.

Загальна кількість хворих на коронавірус в світі на ранок 2 травня досягає 3 401 318. Майже 237 тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. При цьому 1 081 705 людей вилікувалися від коронавіруса.

В Україні наразі зафіксовано 11 411 випадків зараження, з яких 279 закінчилися летально. За останню добу виявлено 550 нових випадків зараження. Вже 1498 українських громадян змогли перемогти COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за прогнозом американських вчених пандемія коронавіруса триватиме ще два роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?