Пандемія коронавірусу: Вселенський патріархат виступив з терміновим наказом для церков
Категорія
Світ
Дата публікації

Пандемія коронавірусу: Вселенський патріархат виступив з терміновим наказом для церков

Пандемія коронавірусу: Вселенський патріархат виступив з терміновим наказом для церков
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломей у четвер, 19 березня, наказав негайно припинити службу й обряди в усіх православних храмах через поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, йдеться про заборону вести релігійні заходи до кінця березня.

"Ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими. Вселенський патріархат стежить за ситуацією з невідкладним почуттям відповідальності щодо своїх парафіян та усіх людей", - оголосив Варфоломей.

Згідно із закликом патріархату, людям слід обмежити подорожі, проводити якомога більше часу вдома — це забезпечить захист усього населення під час пандемії.

Лідер православ'я зазначив, що ухвалене рішення переглянуть у наступні тижні. Заборона майже не торкнеться регулярних служб у монастирях, однак до спеціального наказу туди не допускатимуть паломників та сторонніх відвідувачів.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ОРДЛО понад 90 осіб мають підозру на коронавірус, але тестів на COVID-19 в так званих "ЛНР" і "ДНР" немає. Через це лікарі не можуть встановити етіологію пневмонії. У постійному представництві України при ООН нагадали Москві, що відповідальність за загрозу поширення коронавірусної інфекції в Криму і на Донбасі зараз повністю лежить на Росії — представники місії вимагають, щоб РФ інформувала міжнародну спільноту про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням COVID19 на окупованих українських територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?