Пані посол України в США розповіла про плани протидії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Пані посол України в США розповіла про плани протидії РФ

Пані посол України в США розповіла про плани протидії РФ
Джерело:  online.ua

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Київ та Західні партнери обговорюють два плани реагування у випадку російської агресії.

Джерело: LB.ua.

Україна та Захід готуються до російської агресії 

Пані посол повідомила, що адміністрація президента США Джо Байдена намагається об'єднати трансатлантичну спільноту на тлі російської загрози Україні та іншим європейським країнам.

На розгляді жорсткі економічні обмеження, а також программа розвитку оборонних і економічних можливостей України.

Зараз ми всі: Україна, США, Захід – працюємо над варіантом А, дипломатичним стримуванням, щоб нам не довелося переходити до варіанта Б, до якого також активно готуються, - повідомила Маркарова.

Пані посол також підкреслила, що для залучення США до переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі краще створити новий формат.

Чи буде вступ США в якийсь існуючий формат? Ми розуміємо, що, з дипломатичної точки зору, це може бути складно зробити простіше, долучитися до нових форматів, ніж стати частиною платформ, де вже діють певні механізми. Недавно заступник Держсекретаря Вікторія Нуланд сказала, що США готові брати участь у переговорах; головний критерій – щоб їхня участь була ефективною. Зараз ми обговорюємо всі потенційні можливості – від багатосторонніх до тристоронніх переговорів, - зазначила дипломат.

Реакція Заходу на російську агресію проти України

За словами колишнього спецпредставника США з питань України та врегулювання ситуації на Донбасі Курта Волкера, Вашингтон та Брюссель повинні посилити тиск на Кремль, аби запобігти вторгненню в Україну.

Волкер підкреслив, що наразі безпека України та Європи у цілому цілком залежить від дій очільника Кремля Володимира Путіна.

Між тим у Білому домі повідомили, що США та Росія планують переговори щодо контролю над озброєнням та врегулювання ситуації в Україні вже 10 січня.

Джо Байден (фото - Flickr.com)

При цьому на 12 січня заплановані переговори с російськими дипломатами представників НАТО, а 13 січня

— переговори представників Кремля та ОБСЄ.

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана звертає увагу на те, що конфлікт Росії з Україною та НАТО вийшов на небезпечний рівень. За словами очільника Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, офіційна Анкара не буде ігнорувати тісні відносини з Києвом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?