Паніка не виправдана: відомий лікар дав реальну оцінку смертності від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Паніка не виправдана: відомий лікар дав реальну оцінку смертності від коронавіруса

Паніка не виправдана: відомий лікар дав реальну оцінку смертності від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Паніка навколо коронавіруса і смертності від цієї інфекції не виправдана, так як в аваріях і від серцево-судинних захворювань помирає в рази більше людей. Реальну оцінку смертності від коронавіруса дав лікар-кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

 Борис Тодуров (фото - facebook.com/borys.todurov)

"Істерика, яка сьогодні є з приводу коронавіруса, багато в чому не виправдана. У нас в рік помирає 6 тисяч осіб від спроб суїциду, близько 4 тисяч гине під колесами автомобіля, я вже не кажу, скільки гине від туберкульозу - більше 10 тисяч, гинуть від серцево-судинних захворювань - більше 300 тисяч в рік, і з цього приводу ні у кого немає серйозних хвилювань, це ніби як природно. Тому якщо взяти статистику по коронавірусу, і порахувати скільки помирає і скільки вже померло, і скільки ми можемо припустити - помре, загалом, істерика не виправдана ... Вірус паніки, гірше коронавіруса, так", - вважає лікар.

Тодуров зазначив, що Україна заблукала в реформах, і лише повернувшись до медсистеми Семашко - вдасться відновити медицину в країні. Для прикладу він навів систему охорони здоров'я в Білорусі, яка чітко заточена на профілактику, на імунізацію, на всі щеплення. Лікар визнав, що це практично система Радянського союзу, але тільки добре фінансована і дуже високотехнологічна.

"У Білорусі працює санстанція, працюють інфекційні лікарні, які фінансуються державою, в Білорусі збережена управлінська вертикаль, і дуже чітко співпрацює прикордонна служба з медициною, з виявленням, з поліцією, зі службою безпеки. Всі ці служби працюють разом. Україна ж заблукала в реформах, ми не просто заблукали - ми зруйнували медицину, яку мали", - підкреслив Тодуров.

Нагадаємо, 5 квітня число хворих на коронавірус в Україні збільшилося - станом на 10:00 підтверджено 1251 випадків зараження. За останню добу виявлено 156 нових випадків. За період пандемії в країні померли 32 людини від коронавіруса, 25 пацієнтів вже повністю одужали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 6 квітня в Україні посилюють карантин через коронавірус. За новими правилами виходити на вулицю можна буде тільки в медичній масці і з документами, що засвідчують особу. У нових правилах карантину також прописано, що люди віком понад 60 років зобов'язані самоізолюватись, так як входять до групи підвищеного ризику зараження коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?