Папа Франциск у річницю вторгнення РФ закликав до мирних переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Франциск у річницю вторгнення РФ закликав до мирних переговорів

Папа Франциск у річницю вторгнення РФ закликав до мирних переговорів
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск, виступаючи за два дні до першої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, закликав до мирних переговорів.

Джерело: Reuters

Папа Римський закликав до переговорів між Україною та РФ

Папа Римський заявив, що жодна перемога не може бути "побудована на руїнах"

Минув рік із початку цієї безглуздої і жорстокої війни, сумна річниця, - сказав він.

Папа Римський назвав 24 лютого 2023 року «сумною річницею».

Кількість загиблих, поранених, біженців і внутрішньо переміщених осіб, кількість руйнувань і економічних, соціальних збитків говорять самі за себе, – додав Франциск.

Він наголосив, що світ залишається "поруч із замученим українським народом, який продовжує страждати". Водночас Папа Римський закликав тих, хто може посприяти завершенню війни, зробити це.

Давайте запитаємо себе: чи було зроблено все можливе, щоб зупинити війну? Я закликаю всіх, хто має владу над націями, взяти на себе зобов’язання конкретним способом припинити конфлікт, досягти припинення вогню та розпочати мирні переговори, - сказав Франциск.

Реакція Папи Римського на війну в Україні

Папа Франциск із лютого 2022 року постійно говорить про війну в Україні, не згадуючи Росію.

Після його скандальних заяв йому передали частину російської міни з України, яка у березні знищила фасад храму на Київщині.

При цьому, Папа Римський заявив про готовність Ватикану зробити все можливе, щоб бути посередником і закінчити війну між Росією та Україною.

Також він закликав всіх не здаватись у питання віри у можливість примирення Москви та Києва.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?