Папа Римський виступив із провокаційною заявою щодо жорстокості армії РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Папа Римський виступив із провокаційною заявою щодо жорстокості армії РФ у війні проти України

Папа Римський виступив із провокаційною заявою щодо жорстокості армії РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск зізнався, що вражений жорстокістю армії РФ у війні проти України, оскільки нібито російському народу не притаманна жорстокість.

Джерело:   Vatican News

Чому Папа Римський намагається виправдати злочини армії РФ в Україні

Мене вражає - і тому я вживаю слово "багатостраждальна" - ця жорстокість, яка не властива російському народу, можливо... тому що російський народ - це великий народ; це (жорстокість) найманців, солдатів, які йдуть на війну як на пригоду... Я волію думати так, тому що маю велику повагу до російського народу, до російського гуманізму, - зазначив Франциск.

Франциск згадав російського поета Федора Достоєвського, який, за його словами, і зараз "надихає християн до осмислення християнства".

У мене є велика прихильність до російського народу, і така ж велика прихильність до українського народу, - зазначив Папа Римський.

Між тим посол України у США Оксана Маркарова зазначила, що мабуть Франциск неуважно читав Достоєвського.

Соррі, не стримаюсь. Папа Римський мабудь якось неуважно читав Достоєвського. Інакше Його Святість не дивувався би жорсткості росіян (яка якраз їм природньо притаманна). А декілька інших творів російських письменників/поетів, включно з Пушкіним, Купріним, Булгаковим, як і навіть поверхневе вивчення правдивої історії нашого регіону, показало би що гуманізмом не пахло в Московії ні при Івану Грозному в 1547му, ні в 1708, коли було брутально вирізано Батурин, ні в кожній події після того, - наголосила Маркарова.

Також на заяву понтифіка різко відреагував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він наголосив, що російські солдати є представниками народу РФ.

Звідки тоді у них така жорстокість до українців, якщо жорстокість не властива російському народові? - риторично питається керівник Львівської ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?