У Кремлі уже обговорювали застосування ядерної зброї в Україні — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі уже обговорювали застосування ядерної зброї в Україні — NYT

У Кремлі уже обговорювали застосування ядерної зброї в Україні — NYT
Джерело:  online.ua

Команда президента США Джо Байдена схвильована через те, що вище військове керівництво РФ нещодавно обговорювало, коли і як Кремль може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні.

Джерело:  The New York Times

Влада РФ обговорювала застосування ядерної зброї в Україні

Як вдалося дізнатися журналістам, очільник Кремля Володимир Путін не брав участі в цих бесідах, які відбувалися на тлі посилення ядерної риторики країни-агресорки та її нових провалів на фронті в Україні.

Однак той факт, що вищі російські військові керівники навіть брали участь у дискусіях, занепокоїв адміністрацію президента США Джо Байдена, оскільки показав, наскільки розчаровані російські генерали своїми невдачами на місцях, і припускає, що завуальовані погрози Путіна застосувати ядерну зброю можуть бути не просто словами, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що наразі офіційний Вашингтон не фіксує ознак того, що росіяни переміщують ядерну зброю на місця або якось готуються до удару.

Окрім того, наголошується, що інсайдери видання не захотіли розповідати про сценарії, які обговорювали російські генерали для застосування ядерної зброї.

Міноборони США вважає, що країна-агресорка має на озброєнні до 2000 одиниць тактичної ядерної зброї.

Жодна тактична ядерна зброя ніколи не застосовувалася в бою, але вона може бути розгорнута будь-яким способом, в тому числі за допомогою ракет або артилерійських снарядів. Тактична ядерна зброя має меншу потужність і призначена для використання на менших відстанях, ніж боєголовки міжконтинентальних балістичних ракет, - нагадують американські журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?