Папа Франциск запропонував Ватикан у якості посередника між Україною і РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Папа Франциск запропонував Ватикан у якості посередника між Україною і РФ

Папа Франциск запропонував Ватикан у якості посередника між Україною і РФ
Джерело:  online.ua

Папа Франциск заявив про готовність Ватикану зробити все можливе, щоб бути посередником і закінчити війну між Росією та Україною.

Джерело: Папа Франциск в інтерв'ю La Stampa

Папа Римський знову готовий бути посередником у переговорах

Святий Престол готовий зробити все можливе для посередництва та припинення конфлікту в Україні, - сказав Папа.

Також він закликав всіх не здаватись у питання віри у можливість примирення Москви та Києва.

Але кожен має присвятити себе демілітаризації сердець, починаючи зі свого власного, а потім знешкоджуючи, обеззброюючи насильство. Ми всі маємо бути пацифістами. Бажати миру, а не просто перемир'я, яке може служити лише для переозброєння. Справжній мир, який є плодом діалогу, - сказав він.

Також Папа Римський Франциск засудив останню хвилю ракетних російських атак на Україну. Він закликав до припинення вогню, щоб запобігти ризику ескалації, і попросив Бога “поспішити” припинити війну.

Позицію Папи Римського щодо війни неодноразово критикували. Спершу він сказав, що біженців з України у світі приймають краще, ніж з інших країн.

На Великдень у Ватикані влаштували хресну дорогу, де хрест мали нести росіянка та українка. Ця ідея викликала обурення суспільства та українських дипломатів.

24 серпня Папа назвав пропагандистку Дар’ю Дугіну, яку підірвали у Підмосков'ї, "невинною жертвою війни".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?